ARA By Google

Patlıcan Köftesi

Patlıcan Köftesi Patlıcanların kabuklarını alaca soyalım. Fındık iriliğinde küp şeklinde doğrayalım.


Malzemeler:

1 Kg Patlıcan
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Un
1 Demet Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
Sos İçin
3 Adet Domates
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4-5 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Kızartmak için
1 Su Bardağı Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Patlıcanların kabuklarını alaca soyalım. Fındık iriliğinde küp şeklinde doğrayalım. Patlıcanlara 1 çay bardağı su ilave ederek, haşlayalım. Patlıcanlar yumuşadığında ateşten alarak, suyunu süzelim. Kevgire aktaralım. Elimizle bastırarak kalan suyu süzelim. Sonra patlıcanları çukur bir kaba aktarıp, 2 adet yumurtayı, unu, tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu ve beyaz peyniri ilave edelim.

Malzemeler özleşene dek karıştıralım. Karışımdan bir kaşık yardımıyla alarak, kızgın sıvı yağa dökelim. Arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Sos için: domatesleri rendeleyelim. Dövülmüş sarımsaklarla birlikte 2 çorba kaşığı sıvı yağda 3 dakika pişirelim. Şeker, tuz ve karabiberi ekleyelim. Ateşten alalım. Köfteleri sosla birlikte servis yapalım.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.