ARA By Google

Sini Köfte

Sini Köfte Yemeklik doğranmış soğanı 3 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Soğanlar ölünce, içine 300 gr kıyma katarak kavurmaya devam edin.


Malzemeler:

2,5 su bardağı ince köftelik bulgur
2 su bardağı kaynar su
3 adet orta boy haşlanmış patates
500 gr az yağlı dana kıyma
1 büyük kuru soğan
½ demet maydanoz
50 gr dövülmüş irice ceviz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 yumurta
5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, köfte baharı

Hazırlanışı:

Yemeklik doğranmış soğanı 3 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Soğanlar ölünce, içine 300 gr kıyma katarak kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu çekince dövülmüş ceviz içi, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz, kimyon da katarak ateşten alın.
Kaynar su ile bulguru ıslatın. Arada bir karıştırarak topaklaşmamasını sağlayın. (Bulgur şişerek yumuşamalı. Su az gelirse ilave ediniz.)

Şişmiş bulgura kalan 200 gr çiğ kıymayı, yumurtayı, az haşlanarak rendelenmiş patatesleri, tuzu, köfte baharını ve salçayı ekleyerek güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz bulgur özlü bir hamur haline gelmeli. Ufak boy bir fırın tepsisini margarin ile yağlayıp galeta unu veya normal un serpeleyin. Fazlasını dökün. Bulgur hamurunun yarısını ayırarak tepsi içine elinizle bastırarak güzelce yayın. Daha sonra döndürebilmek için kenarlarını biraz taşkın yapın.

Bulgurun üzerine kavrulmuş kıymayı yayın ve kalan bulgur hamuru ile üzerini kapatın. Alta yaydığımız ve üste koyduğunuz bulgur hamurunun kenarlarını birleştirin. Tepsideki köfteyi baklava biçiminde kesin. Fırına koymadan sini köftesinin üzerini kalan 2 kaşık sıvı yağ ile yağlayın. Önceden 200 derecedeki fırının orta katında 20 - 30 dakika fırınlayın. Arzu edilirse köfte fırınlanırken üzerine bir bardak et suyu gezdirilebilir. Sini Köfte daha önce kesildiğinden muntazam şekilde tepsiden alınıp servis tabağına konur. Yanına tahinli limonlu rende turp salatası önerilir.

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.