ARA By Google

Patates Köftesi

Patates Köftesi Patatesleri kabukları ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayınız.


Malzemeler:

1 kg. patates (6 orta boy)
100 gr. rende eski kaşar (istenirse konabilir)
Tuz, karabiberi, az muskat
2 bütün yumurta
40 gr. patates nişastası veya mısır nişastası

Hazırlanışı:

Patatesleri kabukları ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlanmış patateslere çatal kolaylıkla batırılabiliyorsa pişmiş demektir. Patateslerin kabukları çatlamamalı. Kabukları soyulmuş patatesler ılık hale gelince ezerek püre haline getiriniz. Blender kullanmayınız. Püreye yumurtaları, nişastayı, rende kaşarı tuz karabiber ve az muskat karıştırınız ve hamur haline getiriniz ve 20 dakika buzdolabında dinlendiriniz.

Dolaptan çıkardığınız köfte hamurundan iri ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapınız veya parmak uzunluk ve kalınlığında köfteler hazırlayınız. Bundan sonra iki yöntem kullanabilirsiniz. Köfteler veya toplar içinde un bulunan bir tepsiye alınır her yanının unlanması sağlanır ve oradan kızgın yağa atılarak pembeleşinceye kadar kızartılır. Unlu tepsiden alınan köfteler ince çekilmiş galeta ununa da banılarak kızartılır.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.