ARA By Google

Kestaneli Hindi

Kestaneli Hindi Hindiyi temizledikten ve yıkadıktan sonra büyük bir tencereye yerleştirin. Orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.


Malzemeler:

1 Adet Hindi Eti
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Kaşık Tereyağı
2 Adet Soğan
250 Gr Kestane

Hazırlanışı:

Hindiyi temizledikten ve yıkadıktan sonra büyük bir tencereye yerleştirin. Orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmesine yakın göz kararı tuz ve karabiber ilave edin.

Piştikten sonra bir kepçe ile hindiyi tencereden çıkarın. Bir başka kapta tereyağı eritin. İnce kıyılmış soğanları hafifçe çevirdikten sonra hindinin suyuna atın.

Ayıklanmış, yıkanmış ve kabukları çıkarılmış kestaneleri de bu suya atın. Kestaneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Hindiyi bir fırın tepsisine koyun. Etrafına, kalanı da içine olmak üzere kestaneleri dizin.

Hindinin kalan suyundan 2 çay bardağı kadar su koyun ve hindi iyice kızarıncaya kadar 180 derecede yarım saat kadar pişirin. Patates ve mevsim yeşillikleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.