ARA By Google

Yufkalı Tavuk

Yufkalı Tavuk Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun. Etleri parçalara bölün.


Malzemeler:

1 adet orta boy hindi (ya da tavuk)
200 gr margarin
200 gr tereyağı
750 gr pirinç
5 adet yufka

Hazırlanışı:

Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun. Etleri parçalara bölün. Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin. Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin.

Fırından çıkardığınız böreği 10 dakika beklettikten sonra, sıcak tavuk suyu ile haşlayın. Tavuk suyu böreğin üzerini biraz aşmalıdır. Tepsinin ağzını kapatıp, suyu iyice çekilene dek bekletin.

Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra bir tencerede yağı eritip 10 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu bire bir buçuk ölçüsüyle koyup, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın.

Daha sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın. Haşlanmış tavuk parçalarını, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.