ARA By Google

Biftekli ve Sebze Güveci

Biftekli ve Sebze Güveci Öncelikle fırını 180 derecede ısıtalım. Daha sonra eti temizleyelim ve küçük küpler halinde doğrayalım.


Malzemeler:

500 Gr Biftek
1 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kekik
2 Tane Defne Yaprağı
3 Adet Domates
4 Adet Patates
2 Adet Havuç
6 Adet Kabak
250 Gr Mantar
2 Kaşık Domates Püresi
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1 Demet Maydanoz
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tutam Tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle fırını 180 derecede ısıtalım. Daha sonra eti temizleyelim ve küçük küpler halinde doğrayalım. Yapışmayan ve derin bir kızartma tenceresini çok hafif yağlayarak, etler iyice pişene kadar kızartalım ve bir kenara alıp tenceremizi tekrar yağlayalım.

Soğanı ekleyelim ve hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Ezilmiş sarımsakları, kimyonu, kekik ve defne yapraklarını da koyup bir dakika boyunca karıştıralım. Etleri tekrar tencereye alalım ve üzerine baharatları serpelim.5 bardak su ile doğranmış domatesleri ekleyelim ve ağır ağır 10 dakika kaynatalım.

Etleri bir güvece alarak doğranmış patatesleri, ince dilimlenmiş havuçları, kabakları, ikiye böldüğümüz mantarları, domates püresi ve son olarakta kırmızı şarabı ekleyip iyice karıştıralım.

Rendelenmiş kaşar peynir serpiştirip, güvecin üzerini kapatıp 1 saat fırında pişirelim. Çıkardıktan sonra üzerini açıp 20 dakika daha fırınlayalım. Defne yapraklarını çıkartalım ve maydanozlarla süsledikten sonra servis edelim.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.