ARA By Google

Porçini Mantarlı Risotto ve Kuzu Provancal

Porçini Mantarlı Risotto ve Kuzu Provancal Kuzu provancalı hazırlamak için çatal pirzolayı zeytinyağı, tuz ve karabiberle birkaç saat önceden marine edelim.


Malzemeler:

1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Adet Soğan
1 Su Bardağı Arborio Pirinç
4 Adet Porçini Mantarı
2.5 Su Bardağı Evde Yapılmış Et Suyu
1/4 Su Bardağı Beyaz Şarap
1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Permesan Peyniri
500 g Çatal Pirzola
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Adet Domates
2 Diş Sarımsak
2 Adet Defne Yaprağı
5 Dal Biberiye
2 Çay Kaşığı Kekik
2 Su Bardağı Kemik Suyu

Hazırlanışı:

Daha sonra eti mühürlemek için tavayı iyice kızdıralım. Harlı ateşte çatal pirzolayı önlü arkalı 1-2 dakika pişirelim ve fırın tepsisine alalım. Soğanı yarım ay şeklinde, domatesi küp şeklinde doğrayalım, sarımsağı havanda dövelim ve hepsini tepsiye yerleştirelim. Defne yapraklarını, biberiyeleri, kekiği, tane karabiberi ve 2 su bardağı kemik suyunu da ekleyelim. Tepsinin üzerini kapatıp, 180 derece ısıtılmış fırında 60 dakika pişirelim. Risottoyu yapmak için tereyağını derince bir tencerede eritelim. Yarım ay şeklinde kıyılmış soğanı ekleyip kavuralım. İri doğradığımız mantarları ekleyip kavurmaya devam edelim.

Pirinci ilave edip 1-2 dakika karıştıralım. Yarım su bardağı kadar et suyunu ekleyelim, devamlı karıştırarak kavuralım. Pirinçleri kaşıkla kaldırıp hiç su kalmadığını gördüğümüzde yarım su bardağı daha et suyu daha ekleyelim. Bu işlemi bir kez daha yineleyelim. Sürekli karıştırmayı sürdürerek şarabı ekleyelim. Et suyunun kalanını aynı şekilde azar azar ilave edelim. Pirinç artık kremamsı bir hal alınca parmesan peynirini ekleyip son bir kez daha karıştıralım. Servis yaparken tabağa önce risottoyu koyalım, üzerine çatal pirzolayı yerleştirelim. Domates ve yeşilliklerle süsleyerek sunalım.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.