ARA By Google

Biberiyeli Tavuk

Biberiyeli Tavuk      Soğuk suda yıkadığınız tavuğu kağıt havlu ile kurulayın. İçine limonları, sarmısağı ve 4 biberiye dallı koyup, kürdanla açığı kapatın.


Malzemeler:

1.5 kg.lık tavuk
1 limon, dörde bölünmüş
6 dal biberiye
2 diş ezilmiş sarmısak
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 orta boy doğranmış soğan
1 bardak tavuk suyu
1/4 bardak krema
40 gr tereyağı
120 gr ıspanak yaprakları
4 adet enginar
Yarım bardak sirke

Hazırlanışı:

Soğuk suda yıkadığınız tavuğu kağıt havlu ile kurulayın. İçine limonları, sarmısağı ve 4 biberiye dallı koyup, kürdanla açığı kapatın. Kalan biberiye dallarını ince doğrayın. Boyun kısmına, deri arasına yerleştirin.

Tavuğun kanatlarını ve bacaklarını bağlayın. Tuzlayıp üzerine ayçiçek yağı sürün. Üzeri açık olarak orta ısıdaki fırında 1.5 saat pişirin. Bu arada soğan, tavuk suyu, enginarlar ve sirkeyi başka bir fırın kabına koyup üzerini örtün ve enginarlar iyice yumuşayana kadar pişirin.

Daha sonra bu karışıma krema ekleyerek blenderden geçirin. Servis yapmadan önce tereyağını eritip ıspanak yapraklarını kavurun. Tavuğunuzu enginarlı püre ve ıspanak yaprakları ile servis yapın.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.