ARA By Google

Ispanaklı Kiş - Fransız Mutfağı

Ispanaklı Kiş - Fransız Mutfağı Un, yumurta sarıları, tuz, minik parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki tereyağı ve suyu karıştırıp yoğurun ve yumuşak, kolay şekil alan bir hamur elde edin.


4 Kişilik

Malzemeler:

Quiche Hamuru:

2 su bardağı un
3 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1/2 su bardağı (125 ml.) su

Quiche (kiş) Harcı:

4 yumurtanın sarısı
2 yumurtanın beyazı
1,5 kutu hazır krema (300 ml.)
Tuz, karabiber.

İç Malzemesi:

1 paket dondurulmuş ıspanak (450 gr.) ya da denk miktarda taze ıspanak.
2 büyük beyaz kuru soğan (isterseniz 7 - 8 adet arpacık soğanı da olur)
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber ü

Hzırlanışı:

Un, yumurta sarıları, tuz, minik parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki tereyağı ve suyu karıştırıp yoğurun ve yumuşak, kolay şekil alan bir hamur elde edin. Hamuru top şekline getirin ve iç malzemeleryle harcını hazırlayana kadar dinlendirin.

Bu arada soğanları küp şeklinde doğrayıp 1 çay bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun, daha sonra doğranmış ıspanakları ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.

Tuz, karabiber, kimyon ve arzuya göre pulbiber ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.

Bu arada 4 yumurta sarısı, 2 yumurta beyazı, 1,5 kutu hazır krema ve yeterince tuz, karabiberi karıştırıp tel çırpıcı ile hızlıca karışım köpürene kadar çırpın. Bu yaptığımız standart kiş harcıdır, değişik iç malzemelerinin üzerine dökerek kişinizi pişirebilirsiniz.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

Hamuru merdane kullanarak bir miktar un yardımıyla geniş ve derin bir tart kalıbı ya da kek kalıbının (borcam da olur) boyutlarına uygun bir şekilde hafif ince açın. Kalın olmasın hamur, yoksa pişmesi zorlaşır ve yeterince çıtırdak ve lezzetli olmaz.

Açtığınız hamuru yağlanmış kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde döşeyin.

Hamurun üzerine ıspanaklı içi yayın.

Ispanaklı için üzerine de kiş harcının tamamını dökün.

Kişi önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 45 dakika kadar pişirin. Üzeri bu süre içinde gereğinden fazla kızarırsa alüminyum folyoyla örterek pişirmeye devam edin. Bu süreden kısa olmasın pişme süresi.

Çıkan harika kokuya dayanıp sabredebilirseniz, kolay kesebilmek amacıyla ılınmasını bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.