ARA By Google

Hollandez Soslu Kuşkonmaz

Hollandez Soslu Kuşkonmaz Kuşkonmazları derin bir tencerede kaynamış tuzlu suya dik olarak, uçları dışarıda kalacak şekilde koyup 8-10 dakika üstü kapalı olarak haşlayın.


Malzemeler:

625 gr kuşkonmaz
Limon
Tuz
Karabiber

Hollandez sosu için:

600 lt sıcak su
1 yemek kaşığı limon suyu
4 yumurta sarısı
150 gr tuzsuz erimiş tereyağı

Hazırlanışı:

Ayıklayıp demet halinde bağladığınız kuşkonmazları derin bir tencerede kaynamış tuzlu suya dik olarak, uçları dışarıda kalacak şekilde koyup 8-10 dakika üstü kapalı olarak haşlayın. Bu arada sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Blender'e sıcak suyu koyup karıştırın. Sonra da ısınan blender'deki suyu döküp kurulayın.

Limon suyu ve sirkeyi koyup yumurta sarılarını ilave edin ve çok kısa blender'ı çalıştırın. Tereyağını da yavaş yavaş ekleyerek kalın bir krema oluşturun. Tuz ve karabiber ekleyin. Pişmiş kuşkonmazları çözüp tabaklara koyun ve kenarlarına sosunuzu ekleyin.

Yarım limon dilimini ortadan kıvırarak fiyonk havası verip kuşkonmazların üzerine koyun. Nisan ve Mayıs aylarında her pazarda ve markette taze kuşkonmaz bulabilirsiniz. Konserve olarak da bu mönüye uygulayabilirsiniz


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.