ARA By Google

Analı Kızlı Köfte – Malatya

Analı Kızlı Köfte – Malatya Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için soğanları yemeklik doğruyoruz. Margarin ve sıvı yağ ile soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.


Malzemeler:

1 kg köftelik bulgur
1/2 kg yağsız kıyma (en az 2-3 kere çekilmiş olmalı)
1 yemek kaşığı tuz
5-6 bardak su
İç Malzeme:
1/2 kg kuru soğan (4-5 adet)
1/2 kg yağlı Kıyma
125 gr margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
Karabiber, tuz
Tirit Malzemeler:
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut

Hazırlanışı:

Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için soğanları yemeklik doğruyoruz. Margarin ve sıvı yağ ile soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ocaktan alıp tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. İç malzemesinin soğuk hatta donmuş olması gerekli.

O nedenle iç malzemesini önceden hazırlayıp buzdolabında donduruyoruz. Hamuru yoğurması en az 45 dakika kadar olmalı çünkü ancak bu şekilde bulgurların şişip kıyma ile   bütünleşmeleri sağlanıyor.

Eğer hamur kolayca içli köfte şeklinde oyulabiliyorsa, hamurun kıvamı tam olmuş demektir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yukarıdaki fotoğrafda gibi oyuyoruz. İçine kıymalı iç malzememizden koyup elimizde kapatıyoruz.

Tek fark suyu kaynadıktan sonra nohutları ilave ediyoruz. Daha sonra içli köftelerimizi yani anaları ve yuvarlakları yani kızları ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra 3-4 dakika içinde köfteler pişiyor. Daha fazla kaynatmayın yoksa köfteler dağılabilir. Analı kızlı köfteyi ve sulu olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.