ARA By Google

Kebap Abant

Kebap Abant Patlıcanlar ilk olarak közlenir. Bu arada diğer taraftan iç harç hazırlanır.


Malzemeler:

5 patlıcan
300 gr. kuzu eti
1 kase mantar
1 soğan
2 diş sarımsak
3 domates
2 yeşil biber
Mısırözü yağı
Tuz, karabiber
Kaşar peyniri
Cacık İçin;
1 kase yoğurt
2 salatalık
1 tutam dereotu

Hazırlanışı:

Patlıcanlar ilk olarak közlenir. Bu arada diğer taraftan iç harç hazırlanır. Bunun için; et sıvıyağda sotelenmeye alınır. Üzerine doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine mantar da eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanarak yarı kıvamda pişirilir. Közlenmiş olan patlıcanlar sapları kesilmeden soyulur.

Daha sonra patlıcanların ortası ayrılarak içerisine hazırlanan harç konur. Her bir patlıcanın üzerine birer dilim domates, biber ve kaşar peyniri konularak 180 derecelik fırında pişirilir. Servis için ise cacık hazırlanır. Bunun için; yoğurdun susuz yerinden bir kase alınarak çırpılır. İçerisine ince doğranmış salatalık ve dereotu konularak karıştırılır. İstenirse üzerine zeytinyağı ve sirke dökülür.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.