ARA By Google

Patlıcan ezmeli kuru biber kızartması

Patlıcan ezmeli kuru biber kızartması Patlıcanı közleyelim, kabuklarını ayıklalayalım ve hemen üzerine limonu sıkalım ki patlıcanımız kararmasın.


Malzemeler:

1 adet küçük bostan patlıcan
2oo gr. kadar süzme yoğurt (arzunuza göre)
5-6 adet kurutulmuş biber
2-3 diş sarımsak
1/2 limon
sıvıyağ, tereyağı

Hazırlanışı:

Patlıcanı közleyelim, kabuklarını ayıklalayalım ve hemen üzerine limonu sıkalım ki patlıcanımız kararmasın. Közlenmiş patlıcanı küçük küçük doğrayalım, sarımsakları tuz ile beraber dövdükten sonra yoğurdumuzu ezelim ve yayvan bir kaba yoğurt, sarımsak ve patlıcanımızı koyup iyice karıştıralım.

Bu arada bir tavaya biraz sıvıyağ koyalım, kurutulmuş biberlerin herbirini 3-4 parçaya bölüp, ısınmış tavaya atalım ateşin orta ölçüde olmasına da dikkat ettikten sonra biberler çok kısa süre içinde kızaracaktır.

"Aman dikkat edin her an yanabilir!" Yani en fazla 1-2 dakika yağda çevirdikten sonra (zaten anlarsınız çıtır oldu mu tamam demektir) biberleri patlıcan ezmeli yoğurdumuzun üzerine koyalım dilerseniz üzerine tereyağını tavada kızdırıp dökebilirsiniz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.