ARA By Google

Tofulu Mantar Salatası

Tofulu Mantar Salatası Tofuyu 1 cm büyüklüğünde kare kesip bir kaseye alın.Sarımsağı dövdükten sonra tofunun üstüne dökün.


Malzemeler:

250 gr. tofu
3 diş sarımsak
Tuz, taze karabiber
250 gr. kuru Cheri
5 yemek kaşığı Soya yağı
1/2 çay kaşığı arnavutbiberi
1 tatlı kaşığı kekik
150 gr. ıspanak yaprağı
100 gr. mantar
1 demet soğancık
1 limonun suyu

Hazırlanışı:

Tofuyu 1 cm büyüklüğünde kare kesip bir kaseye alın.Sarımsağı dövdükten sonra tofunun üstüne dökün. Cheri ve soya yağını da üzerine dökün. Tuz, karabiber, arnavutbiberi ve kekik ekleyip tatlandırın.

Bu karışımı 2 saat buzdolabında bekletin, yıkanmış ıspanakların saplarını kesin. Soğancıkları ince kıyın, mantarları yıkayın yaprak şeklinde kesin. Tofuları sostan alın ve süzün.

Mantarlarla birlikte soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekin. Tofu sosuna limon suyunu ekleyip karıştırın. Ispanak yapraklarını sosa batırıp çıkartın ve tabaklara yayın.

Bunun üstüne ılık mantar ve tofu karışımını ilave edin. Sosu bunların üstüne dökün. Servis yaparken soğancıkları serpeleyin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.