ARA By Google

Kısır

Kısır Kısır da önemli olan, bulgurun sırasıyla su, sebze, salça, tuz, yağla buluşturulmasıdır.


Malzemeler:

3 Bardak ince bulgur
1 bağ yeşil soğan ( bıçakla ince kıyılmış)
1 demet maydonoz (bıçakla ince kıyılmış)
3 kaşık kuru nane
4 kaşık konserve salça
4-5 kaşık zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kısır da önemli olan, bulgurun sırasıyla su, sebze, salça, tuz, yağla buluşturulmasıdır. 3 bardak ince bulgur, kaynar su gezdirilerek ıslatılıp, kapağı kapatılır, ıslanma yeterli değilse biraz su ilave edilir.Taze soğan, maydanoz, kuru nane, kırmızı toz biber karışım halinde buharlanmış bulgurun üstüne yayılıp kapak tekrar kapatılır, 5 dakika bekletilir.

Kapak açılıp, bu malzeme ovalıyarak birbirine yedirilir. Salça ilave edip yedirmeye devam edilir. Tuzuna ve biberine bakıp ilave yapılır, tadını beğenince zeytinyağı gezdirilir ve bir çevrim yoğurulup, köfte gibi yuvarlanır. Genişçe bir tabağa her kısır köftesi bir yaprak limonlu marula sarılarak ikrama hazır edilir. Marulla sarmalanmış olarak elle alarak yenmesi iyi olur. Arkasından demli çay verilir.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.