ARA By Google

Lavaşlı Cips

Lavaşlı Cips Fırını 190 dereceye ısıtın.


Malzemeler:
Cips için:

3 adet tam buğday lavaş
1 yumurta beyazı
1-2 çay kaşığı toz tatlı biber
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 tatlı kaşığı çörek otu

Beyaz Peynirli Guacamole için:
1 adet avokado, olgun ve çatalla ezilmiş
1 kibrit kutusu beyaz peynir, çatalla ezilmiş
3-4 sap maydanoz yaprağı, iri doğranmış
1/2 limonun suyu
2 çimdik tuz
1/2 diş sarımsak, ezilmiş
8-10 adet minik çeri domates, ortadan ikiye bölünmüş

Hazırlanışı:

Lavaşları önce uzunlamasına dörde bölün ve her parçayı bıçakla üçgenler olacak şekilde kesin. İki fırın tepsisine lavaşları aralarında boşluklar olacak şekilde dizin. Yumurtanın beyazını bir tepsideki lavaşların yarısına sürün ve üzerlerine hemen tatlı toz biber serpin. Lavaşların tepside geri kalanına yine yumurta beyazı sürüp üzerlerine susam serpin. Aynı şekilde diğer tepsideki lavaşlara da 2 seferde yumurta beyazı sürüp, mavi haşhaş ve çörek otu ile süsleyin. Eğer tüm yumurta beyazını bir seferde sürerseniz malzemeleri siz serpmeye başlayana dek kururlar ve sonuçta lavaşa yapışmazlar. Hazırladığınız lavaşları fırına verin ve üzerleri kızarana dek 5-10 dakika kadar fırınlayın. Beyaz peynirli guacamoleyi hazırlamak için avokadoyu, beyaz peyniri, maydanozu, limon suyunu, tuzu, sarımsağı ve çeri domatesleri bir kasede iyice karıştırın.
Fırından çıkarttığınız renkli lavaş cipslerini 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirin ve beyaz peynirli guacamole ile birlikte servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.