ARA By Google

Soya Soslu Çıtır Leblebi

Soya Soslu Çıtır Leblebi Tercih ettiğiniz sosun bütün malzemelerini (nohut hariç) bir cam kasede iyice karıştırıp bekletin.


Malzemeler:

2 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
Yeteri kadar kırmızı biber

Hazırlanışı:

Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Nohutları kağıt havlu ile iyice kurulayıp tepsiye yerleştirin. Fırında rengi değişmeden arada karıştırırak çıtırlaşana kadar yaklaşık 20- 30 dakika kadar pişirin. Fırın ısınıza göre süre daha az ya da çok olabilir. Ama sürekli kontrol edip yanmalarına izin vermeyin. Sadece çıtırlaşmalı renkleri çok değişmemeli. Fırından çıkan nohutları istediğiniz sos ile iyice karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş tepside 5-15 dakika (fırın ısısına göre) kadar tekrar fırınlayın. Fırından alır almaz kağıt havlu serdiğiniz kaselere boşaltın, fazla yağı gittikten sonra ister sıcak, ister oda sıcaklığında servis edin. Sıkı kapaklı kavanozda birkaç gün tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.