ARA By Google

Macaron

Macaron Pudra şekeri, badem ve gıda boyasını (isteğe bağlı) robot yardımıyla un haline getirin ve geniş bir kaba eleyin.


Malzemeler:

100 g pudra sekeri
50 g file badem
1 çay kaşığı ucu ile kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)
2 adet oda sıcaklığında yumurta akı
5 yemek kaşığı (65 g) şeker

Hazırlanışı:

Başka bir kapta(kuru ve yağsız bir kap ) yumurta beyazları kar haline gelene kadar çırpın ve birer kaşık seker ve aralarda çırparak yumurta beyazını resimdeki hale gelene kadar devam edin. Kuru malzemelerin yarısını yumurtaya ekleyin ve karıştırın daha sonra yavaş yavaş kalan malzemeyi de ekleyin ve bütün malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın tarifte hamur sıkma torbası kullanılmış ama siz tatlı kaşığı yardımıyla biraz büyük daireler yapın ve yaklasık 20 dakika kurutun tepsideki makaronlara parmağınızla dokunun eğer yapışmıyorsa tamamdır. 175 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Resimdeki gibi makaronlar fırfırlarını gösterecek ve üzereleri çatlamayacak iste o zaman tamamdır. Arasına ganaj yani dolgu kreması koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.