ARA By Google

Patates Graten

Patates Graten Patatesleri soyup yıkadıktan sonra, parmak kalınlığında halka halka kesin.


Malzemeler:

4 adet orta boy patates
50 gr tereyağı
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
200 gr çiğ krema
Dilediğiniz kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Bir tencerenin içinde kısa süre haşlayın.(tamamen yumuşamayacak yoksa dağılır).Bir başka tencerenin içinde tereyağıyla unu kavurun. Un kokusu gidince, sütü ekleyip iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca kremayı tencereye boşaltın. Kısa süre sonra tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin altını kapatın. Biraz haşlayıp süzdürdüğünüz patatesleri fırın kabınıza yerleştirin.

Patateslerin üzerine kremalı beşamel sosu ekleyin. En üstüne de kaşar peyniri serpip, peynirler kızarıncaya kadar pişirin. Patatesleri önceden diriliği gidecek şekilde haşladığımız için graten çabuk pişecektir. Eğer garateniniz artarsa bizim gibi, ertesi gün, kapaklı bir tava içerisinde ısıtıp tekrar yiyebilirsiniz. Yağlı olduğunu düşünerek krema kullanmak istemezseniz, süt, un ve yağ miktarlarını artırarak, beşamel sosla da yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Editör Tavsiyesi: Sosların kıvamları bazen, bardak ve kaşığa bağlı olarak farklılık gösterebilir. Böyle durumlarda,sosunuz katıysa süt,sıvıysa un ekleyerek dilediğiniz kıvamı yakalayabilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakışan patates graten, özellikle kalabalık misafirlere ikram etmek için son derece pratik bir tarif.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.