ARA By Google

Ilık Sebzeler

Ilık Sebzeler Patateslerin kabuğunu soyup yıkadıktan sonra yarım ay dilimleyin.


Malzemeler:

470 gram patates
270 gram havuç
250 gram sultaniye taze bezelye
250 gram taze iç bakla
250 gram konserve kuru fasulye
Defneyaprağı
1 adet lime (yeşil limon)
Rendelenmiş parmesan peyniri
Sızma zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Kaynayan tuzsuz suya 1 çay kaşığı sirke ekledikten sonra yarım ay dilimlediğiniz patatesleri 10-12 dakika haşlayın. 250 gram konserve kuru fasulyeyi süzgeçle suyun altında yıkayıp süzün. Havuçların kabuğunu sebze soyucuyla soyup yıkayın. Havuçları mandolinle (sebze-meyve rendeleme, dilimleme veya şekillendirme aleti) veya rendenin tırtıllı kısmıyla yuvarlak dilimleyin. Defneyaprağıyla tatlandırılmış kaynayan tuzsuz suda 8 dakika haşlayın. Bezelyeleri ayıklayıp başka bir tencerede 12 dakika haşlayın.

Kaynayan suda iç baklayı 3 dakika haşlayın. Süzdükten sonra ılımaya bırakın. Daha sonra kabuğunu soyup bir kaba aktarın. Haşlanmış diğer sebzeleri ve konserve fasulyeyi de aynı kaba aktarın. Sebzeleri dikkatlice karıştırıp 6 adet küçük kaba paylaştırın. Ayrı bir kapta 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, rendelenmiş lime kabuğu, 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ve bir tutam tuzu karıştırın. Hazırladığınız limonlu ve peynirli sosu ılık olan sebzelerin üzerine gezdirip servis yapın.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.