ARA By Google

Keçi Peyniri ( İncirli, ballı, bademli)

Keçi Peyniri ( İncirli, ballı, bademli) Taze keçi peynirinin ömrü kısadır.


Malzemeler:

300 gr keçi peyniri
6 adet incir(siyah incir tercihen)
2 dal biberiye
100 gr taze badem
100 gr çam balı
10gr çam balı (üstüne gezdirmek için)

Hazırlanışı:

Taze keçi peynirinin ömrü kısadır. Satın aldıktan bir kaç gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir. İncirin ve çam balının tatlılığı ve kokusu, keskin keçi peynirinin lezzetini dengeler. Badem hem ağızdaki yumuşak hissi dengeleyip hem lokmanın ağızda daha uzun zaman kalmasını sağlar. İncirler saplarının olduğu kısımdan artı biçimde kesilip açılır. Biberiye sapından ayrılıp kıyılır. Bademler 150 derece fırında 10 dakika kavrulur.

Fırından çıkan bademler önce soğutulur sonra bir havanda çok ufalanmayacak şekilde dövülür. Daha büyük kalmasından hoşlanıyorsanız keskin bir bıçakla parçalara da ayırabilirsiniz. Daha sonra bademler balla ve biberiye ile karıştırılıp incirlerin içine doldurulur. Bir tepsi üzerine yağlı kağıt konulur. İncirler yağlı kağıdın üstüne oturtturulur. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Taze keçi peynirinden incirin üstüne oturucak yuvarlak parçalar kesilir. Pişmiş incirler elle bastırılıp biraz yassılaştırılır.

Keçi peynirleri incirlerin üstüne konur ve tekrar fırınlanır. Peynirler yumuşayıp üstü kızarınca fırından çıkartılır. Tabağa yanyana dizilir. Üstüne bal gezdirilip servis edilir. Yumuşak keçi peyniri bulunamıyorsa, keçi sütünden yapılmış sert köy peyniriyle de yapılabilir. Daha tuzsuz olan bu peynir de incir ve balla yakışır. Köy pazarında harup (keçiboynuzu) balı, çiçek balı veya karışık ballara da rastlanır hepsi değişik lezzetler olmakla birlikte denemeye değer.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.