ARA By Google

Lollipop

Lollipop Hazırlanacak için kullanılacak kalıplar, buzdolabının dondurucu bölümüne yerleştirilerek soğutulur.


Malzemeler:

200 gr Çilek
6 yemek kaşığı Toz Şeker
1 adet Limon Suyu
2 yemek kaşığı File Badem
2 su bardağı Süt
1/3 su bardağı Süt Tozu
450gr Süzme Yoğurt

Hazırlanışı:

Ayıklanıp, yıkandıktan sonra bir kaba alınan çilekler, kısık ateşte, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 adet limon suyu ile yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Bu işlem tamamlandığında mutfak eleğine alınarak suyu süzdürülür. Kapta biriken su tekrar ocak üzerine alınarak 5 dakika daha pişirilir. Süre sonunda hazırlanan çilek suyu, soğuması için tezgâh üzerine alınır.

Çilek suyu soğumaya devam ederken; 2 su bardağı süt, 1/3 su bardağı süt tozu ve 2 yemek kaşığı file badem, ocak üzerinde süt kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynayan sütün içine 3 yemek kaşığı toz şeker ilave edilerek, şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Şeker tam olarak eridiğinde ocak üzerinden tezgâha alınır ve elek ile bir kaba, sütün içinde tane kalmayacak şekilde süzdürülür ve soğuması için bekletilir.

Elekte kalan file bademler ise daha sonra kullanılmak üzere bir kenara ayrılır. Buzdolabının dondurucu bölümden soğutulmuş olan kalıplar tezgâh üzerine alınır. Her kalıbın içine soğumuş olan çilek suyundan 2 tatlı kaşığı kadar dip kısımlarına dökülür ve tekrar dondurucuya yerleştirilir. Pişirilen badem ile aromalandırılan ve soğumuş olan süt, mikser yardımı ile süzme yoğurdun içine karıştırılır.

Koyu olmayan bir krema kıvamına geldiğinde çırpma işlemine son verilir. Dondurucu kısımdaki kalıplar çıkarılır.Daha önceden ayrılmış olan file bademler, hafif buzlanmış olan çilek suyunun üstüne serpilir. Serpme işlemi bittiğinde, hazırlanmış olan badem sütlü yoğurt, kalıplara bademlerin üstünü kapatacak şekilde paylaştırılır. Hazırlanan karışım tekrar dondurucuya kaldırılır. Yaklaşık 1 saat sonra ortalarına çubuklar yerleştirilir. Bu şekilde 11 saat dondurucuda bekletilir. Süre sonunda servise hazırdır.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.