ARA By Google

Bahar Menemen

Bahar Menemen Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğradıktan sonra kızgın yağda kızartıp, havlu kâğıt serdiğiniz bir tabağa alın.


Malzemeler:

2 yemek kaşığı margarin Kase
3 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
3 adet domates
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 diş sarımsak
½ demet dereotu
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğradıktan sonra kızgın yağda kızartıp, havlu kâğıt serdiğiniz bir tabağa alın. Yayvan bir tencerede margarin Kase kızdırıp içine tohumlarını çıkardıktan sonra kıydığınız çarliston biberleri ve kıyılmış sarımsakları ilave edip kavurun. Daha sonra içine önceden kabuklarını doğradığınız domatesleri ilave edip, bir taşım pişirin. Küçük bir kâseye yumurtaları kırıp, içine margarin Kase biberli sürmeyi, sütü, tuz ve karabiberi ve kıyılmış dereotunu koyup bir çatal ile çırpın. Margarin Kase sandviç sürmeli yumurtalı sosu pişen domateslere ilave edip fazla kurutmadan bir taşım pişirin. Fırın tepsisine kızarmış patlıcanları şekilli koyup aralarına menemen harcını, üzerine kıyılmış dereotu ile süsleyin. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika tutup sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.