ARA By Google

Kelebek Pasta

Kelebek Pasta Öncelikle pandispanya için derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın.


Malzemeler:

Pandispanya İçin;
5 adet yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı tozşeker
Krema İçin;
3 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım kutu labne peyniri
Üzerine;
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Renkli şekerlemeler

Hazırlanışı:

Öncelikle pandispanya için derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Unu İlave edip tekrar iyice çırpın. Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana dek pişirin. Ayrıca Pandispanya Tarifimize de bakabilirsiniz. Pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesin. İki parçasını da ters çevirip yan yana koyun. Kanat oyuğu için kenarlarından 2 üçgen parça çıkartın.

Krema için, bir tencerede tozşekerle sütü karıştırın. Unu ekleyin. Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peyniri ekleyin ve karıştırın. Keklerin bir kenarının ortasına hazırladığınız kremayı sürün. Diğer kenarını üzerine kapayın. Üstünü de kaplayacak biçimde kremayı sürün. Kremşantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıkacağına doldurun. Pastanın üstüne kelebek şekli çizin. Dilerseniz şekerlemelerle süsleyip, servis yapın.

Afiyet Olsun.

Editör Tavsiyesi: Bu pastayı hazır satılan pandispanya İle de yapabilirsiniz. Hazır kek eninden ikiye ayrılmışsa, iki katın arasına önce biraz süt, sonra fındık kreması sürerek birbirine yapışmasını sağlayabilirsiniz. Tadı daha da güzel olacaktır.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.