ARA By Google

Pandispanya

Pandispanya Büyük olmayan iki tencereden birine 5 yumurtanın sa¬rısını, diğerlerine aklarını koyunuz.


Malzemeler:

2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
2,5 kahve fincanı toz şeker
5 yumurta
Yarım kahve fincanı su
Yarım limon kabuğu rendesi
Tuz

Hazırlanışı:

Büyük olmayan iki tencereden birine 5 yumurtanın sarısını, diğerlerine aklarını koyunuz. Yumurta sanlarına su, rendelenmiş limon kabuğu, toz şeker katarak yumurta vurmaya mahsus telle hafif ateş üzerinde 7-8 dakika kadar döğerek kabartın. Yumurtaların ateşte pişmemesi İçin 4 dakika döğdükten sonra, 4 dakikada dışarda döğmeniz gerekir. Öbür tenceredeki yumurta beyazlarına çok az tuz katarak, kar gibi beyaz ve koyu köpük haline gelinceye kadar 10 dakika hiç durmadan döğün.

Sonra yumurta sarısı tenceresine un, nişasta, koyu köpük halindeki yumurta akı edilen bu hamuru kalıp şeklinde iyice kâğıtlanmış ve İyice yağlanmış bir formaya dökerek orta ısıdaki fırında 45 dakika pişirin. Tahta kaşıkla karıştırılmayan pandispanya hamuru, sulanır ve yeteri derecede kabarmaz. Yumurtaların sarı ve aklarını başka başka kaplara ayıracak yerde hepsini aynı kapta şeker ve su ile döğerek pandispanya yapılabilir. Ama ayrı şekilde yapılana kadar kabarmaz.

Afiyet Olsun.





COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.