ARA By Google

Cevizli Kolay Kuş Yuvası

Cevizli Kolay Kuş Yuvası Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, limon suyu ve tuzu koyun.


Malzemeler:

1 su bardağı tepeleme un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar su
400 gr. iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı nişasta
1 adet yumurtanın akı
150 gr. tereyağı Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, limon suyu ve tuzu koyun. Ara sıra su ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Nişasta ya da un serperek, baklava hamuru inceliğinde açın. Kenarlarını bıçakla keserek dikdörtgen haline getirin. Hamurun kenarlarına yumurta akı sürün.

Üzerine ceviz serpip, alt ucundan yukarı doğru sararak rulo haline getirin. Rulo hamurdan iki parmak genişliğinde parçalar kesip, dik olarak tepsiye dizin. Tereyağını eritip, tepsinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri bir tencerede karıştırıp, ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, içine limonu ilave edin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlıya döküp, iyice çekmesini bekleyin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.