ARA By Google

Lorlu Turta

Lorlu Turta Oda sıcaklığında margarin, un, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.


Malzemeler:

250 Gr Margarin
1 Adet Yumurta
0 Alabildiğince Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Paket Kabartma Tozu
250 Gr Lor Peyniri
1 Demet Maydanoz
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Miktar Pul Biber

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında margarin, un, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru yuvarlak cam bir kalıba döşeyin. Üzerine yağlı kağıt ya da folyo serin. Nohut ya da kuru fasulye serpiştirin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

Daha sonra folyo ve fasulyeleri alıp, turta hafifçe pembeleşene dek fırında tutun. Ayrı bir yerde üzeri için gerekli malzemeyi hazırlayın. Bunun için loru, ince kıyılmış dereotunu, maydanozu, yumurta, süt ve pul biberi karıştırın.

Arzuya göre tuz ekleyerek pişen hamurun üzerine yayın. 300 derece fırında üzeri kızarana dek tutun. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.