ARA By Google

Kirazlı Parfe

Kirazlı Parfe Önce kirazları yıkayıp saplarını temizleyelim, çekirdeklerini çıkaralım. Tozşeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakalım.


Malzemeler:

1 Fincan Toz Şeker
500 Ml Krema
250 Gr Kiraz
1 Kaşık Kiraz Likörü
3 Adet Jelatin Yaprağı
1 Paket Bitter Çikolata
1 Fincan Süt
8 Adet Kiraz

Hazırlanışı:

Önce kirazları yıkayıp saplarını temizleyelim, çekirdeklerini çıkaralım. Tozşeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakalım. Kirazları şekerli suya ilave edip 15-20 dakika bekletelim.

Sonra yumurta sarılarını köpük köpük oluncaya kadar çırpalım ve kirazlara ilave edip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştıralım. Jelatini de 3 kaşık suda eritip karışıma ekleyelim.

Ardından kremayı ayrı bir kapta çırpıp kirazlı karışıma azar azar yedirerek ilave edelim. Çikolatayı ayrı bir kapta süt ile benmari usulü eritip sıcak olarak muhafaza edelim.

Kalıpları streç folyoyla kaplayıp karışımı paylaştıralım. Buzlukta bekletelim. Servis tabağına ters çevirip çikolata sosu, kiraz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.