ARA By Google

Karışık Meyve Kup

Karışık Meyve Kup Elmaları ve kivileri soyup küp küp doğrayalım. Kayısı ve kirazların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyelim.


Malzemeler:

2 Adet Kivi
2 Adet Elma
8 Adet Kayısı
20 Adet Kiraz
2 Su Bardağı Kayısı Suyu
3 Kaşık Bal
1 Tutam Zencefil
1 Adet Ananas
3 Kaşık Kayısı Jölesi
1 Tutam Tuz
1 Su Bardağı Krema
3 Dilim Hazır Kek
20 Gr Damla Çikolata
2 Adet Yumurta

Hazırlanışı:

Elmaları ve kivileri soyup küp küp doğrayalım. Kayısı ve kirazların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyelim. Meyveleri bir kaseye alıp birkaç tanesini süsleme için ayıralım. Kayısı suyunu zencefille tatlandırıp üzerini örtüp 5 dakika ısıtalım.

Ocaktan alıp balı ilave edelim. Karıştırıp meyvelerin üzerine dökelim. Sonra ananası soyup robotta püre halinde ezip kısık ateşte 8 dakika pişirelim. Ateşten alıp jöleyi ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edelim.

Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakalım. Ardından yumurta aklarını bir tutam tuzla kar halinde çırpalım. Süt kremasını da ayrı bir kasede çırpalım. Önce yumurta aklarını, sonra süt kremasını ananaslı sosa ilave edip karıştıralım.

Kek dilimlerini küp küp kesip meyve suyu ile ıslatalım. Keklerin yarısını 6 servis kasesine paylaştıralım. Ananaslı muzun yarısını ilave edip meyvelerin yarısını paylaştıralım. Artan muşu ekleyip kek dilimlerini ilave edelim. Ayırdığımız meyveler ve damla çikolata ile süsleyip buzlukta 1 saat beklettikten sonra servis yapalım.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.