ARA By Google

Kalbur Bastı

Kalbur Bastı Unu bir kaba koyup ortasını açın ve tereyağını veya sıvı yağı koyun, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip elinizle veya mikserle karıştırmaya başlayın.


Malzemeler:

250 gr. tereyağı veya eritilmiş margarin
1/3 bardak sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak süt
4 su bardağı un

Şerbet için:
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Unu bir kaba koyup ortasını açın ve tereyağını veya sıvı yağı koyun, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip elinizle veya mikserle karıştırmaya başlayın. Yumuşak, güzel bir hamur olana kadar süt ekleyerek yoğurun. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Akşamdan dolaba koyup en azından 4-5 saat dinlendirin.

Soğutulmuş hamuru dolaptan alıp, golf topu veya biraz daha büyük hamur parçalarına ayırın. Rendenizin küçük delikli tarafını kullanıp her topu bastırıp açın ve içi kısmen boş daha büyücek bir hamur topu elde edin. Üst kısmında rendenin delik izleri kalacaktır. Yağlı kağıt üzerine koyarak 350 derecelik fırında 35 dakika veya üstü kızarana kadar pişirin.

Şerbeti:
Daha önceden 1,5 bardak şekeri 1 bardak su ile 1 tatlı kaşığı limon suyu koyarak 25 dakika kaynatın. Soğutup, çok sıcak olan pişmiş kurabiyeleri içine atın. 10 dakika kadar sonra çıkarıp, fırında sıcak tuttuğunuz diğerlerini şuruba atın. Topların hepsi şurupta biraz kalınca servis tabağına alın ve şurubun hepsini üstlerine dökün.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.