ARA By Google

Kaymaklı Kayısı

Kaymaklı Kayısı Kayısıları 3-4 saat suda bırakın sonra aynı su ile üzerlerine toz şekeri koyarak yarım saat hafif ateşte pişirin.


Malzemeler:

12 adet kuru kayısı
2 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 karanfil
2 yemek kaşığı antepfıstığı içi
50 gram kaymak

Hazırlanışı:

Kayısıları 3-4 saat suda bırakın sonra aynı su ile üzerlerine toz şekeri koyarak yarım saat hafif ateşte pişirin. Süzgeçle çıkartıp düz bir servis tabağına dizin. Pişme suyunu saklayın. Antep fıstığı içlerini sıcak suda bekletin. Soğutup kabuklarını soyun. İnce ince kıyın. Servis tabağındaki kayısıların ortalarını bir bıçak ile yarın, kıyılmış antep fıstıklarını kayısıların içlerine doldurun. Kayısıların piştiği suyu 1-2 dakika kaynatın.

Fıstık doldurulmuş kayısıların üzerine dökün. Soğuduktan sonra kayısıların yarıklarına küçük kaymak parçalarını koyun ve servis yapın. Kayısıların içine antep fıstığı yerine kıyılmış tuzsuz çip badem, fındık veya ceviz de koyabilirsiniz. Kaymak yerine hazır krema veya kremşanti kullanabilirsiniz. Kayısılar daha soğumadayken üzerlerine bir tatlı kaşığı kayısı likörü dökerseniz farklı bir tad elde edersiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.