ARA By Google

Sündürme

Sündürme 1 kg taze tuzsuz keçi peynirini rendeleyin.1 çay bardağı su ve 2 kaşık karbonatı da (yemek sodası) ilave edip birlikte iyice karıştırın.


Malzemeler:

1 kilo taze tuzsuz Keçi peyniri
1 çay bardağı su
2 çay kaşığı (karbonat ) yemek sodası
2 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bardağı şeker

Hazırlanışı:

1 kg taze tuzsuz keçi peynirini rendeleyin.1 çay bardağı su ve 2 kaşık karbonatı da (yemek sodası) ilave edip birlikte iyice karıştırın. Tencerenizi ateşe koyup devamlı karıştırın. Peynir eriyerek suyunu salar.

Süt rengine yakın çorba kıvamına gelir. Peynir tamamen eriyinceye kadar sürekli olarak karıştırmaya devam edin. İyice eridikten sonra 2 yemek kaşığı tepeleme unu ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

Peynirin düzgünce erimesine ve karışımın iyi kavrulmasına özen gösterin. Karıştırmaya devam ederken içindeki su buharlaşır ve çorba kıvamından lor kıvamına gelir. Karıştırmaya devam edin. Alt-üst yaparak karıştırın. Buraya kadar karışımın rengi beyazımsıdır.

Son olarak 3 su bardağı şekeri ilave edip 15-20 dakika kadar daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Sündürme kendini toparlayıp Yeşil Sarı rengi yağını salıncaya kadar, tencerenizin içinde yuvarlanmaya başlayıncaya kadar karıştırın.

Bu sürenin sonunda Tatlımızı ocaktan indirip soğumaya bırakın. Bu nefis tatlıyı yediğiniz zaman damağınızda oluşan lezzet eminim yıllar boyu hatırlanacaktır.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.