ARA By Google

Özel Günler Hediyesi

Özel Günler Hediyesi Bazı zamanlarda sevgiliye verilebilecek en güzel hediye kendi ellerinizle hazırladığınız pasta, yemek olabilir...


Kara kara acaba bu sene ne hediye alsam diye düşündüğüm anlarda bir an aklıma onun için aşkımı da katarak yapabileceğim ve ilk kez deneyeceğim için de ona daha bir özel olacak olan pasta yapmak fikri geldi. Sonra araştırdım, biraz kendim içine bir şeyler kattım, biraz da annem sağolsun yardımcı oldu. Ortaya muhteşem bir pasta çıkarttım. İşte o ilk ve özel olan pastanın tarifi...

Malzemeler:
Pandispanya için;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
3.5 kahve fincanı un
1/2 paket kabartma tozu
Krema için;
750 ml süt
100 gr margarin
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 adet muz
Üzerine;
1 paket krem şanti
1 paket çikolata sosu
Dövülmüş antep fıstığı
İçine;
Muz
Tane antep fıstığı

Hazırlanışı:
Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında köpük köpük oluncaya kadar 4-5 dk çırpın. Ayrı kapta elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Pişirme kağıdı serdiğiniz büyük boy tepsiye karışımı döküp kaşıkla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarınca pişirme kağıdıyla birlikte sıkıca sarıp, üzerine nemli bez örtüp soğumaya bırakın. Kreması için, tencereye yumurta ve unu ekleyip kısık ateşte karıştırın.

Margarini ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
Soğuyan pandispanyayı dikkatlice pişirme kağıdından ayırıp kremayı her tarafına sürün. Ortasına muzları dilim ekleyin ve arasına antep fıstığını serpin. Üzerine krem şantiyi sürüp çikolata sosuyla şekillendirin ve dövülmüş fıstıkla da süsleyip buzdolabında 6-7 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Dilerseniz çikolata sosuyla da aşk mesajınızı yazabilirsiniz.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.