ARA By Google

Gece Ansızın Gelen Tatlı Krizlerindeki Kurtarıcı Çıtır Çikolata

Gece Ansızın Gelen Tatlı Krizlerindeki Kurtarıcı Çıtır Çikolata Bir çoğumuz, (özellikle kadınlar) ansızın çikolata, tatlı krizlerine girebiliyoruz.


Bazen krizi yaşadığımız anlarda elimizde bulunan çikolata, tatlılarla yetinmiyoruz. İşte tam da bu noktada tatlı krizini sıfıra indirecek, yapması ve saklaması kolay olan, özellikle de kahvenin yanına yakışan çıtır çikolata tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hazırlaması 10 dk olan çıtır çikolata ile tatlı krizlerinizin son bulacağına emin olabilirsiniz. Ayrıca ansızın gelen misafirleriniz içinde hızlıca yapabileceğiniz kolay ve bir o kadar da tatlı olan tarif fazla zamanınızı almayacak...Aslında arkadaşlar arasında biz buna kozalakta diyoruz Çünkü siz de deneyince göreceksiniz, hazırlandığında kozalak gibi bir şekil alıyor.

Malzemeler:

5 paket metro çikolata
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı margarin
250 gr cornflakes
Kağıt kek kalıpları

Hazırlanışı:

Margarini kısık ateşte yavaş yavaş eritin. Arkasından Metro çikolataları parçalara bölüp aynı yerde benmari usulü eritin. Eriyen çikolataya balı ilave edin ve iyice karıştırın. Kıvamını aldıktan sonra ocağı kapatıp, aynı kabın içine cornflakesi yavaş yavaş ekleyin ve cornflakeslerin heryerine sos gelecek şekilde karıştırın.

Hazır olan tatlıyı küçük kağıt kalıplara eklemek için elinizi hafif ıslatın ve parça parça alıp avucunuzda top haline getirip kağıtlara koyup servise hazır hale getirebilirsiniz.

Dilerseniz ikinci denemenizde de malzemelerin arasında ceviz, muz da ekleyebilirsiniz. Yalnız ceviz ve muzu aynı anda eklemenizi tavsiye etmeyiz.

Cevizi parça halinde bütün olarak elinize aldığınız soslu cornflakesin içine ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde muz içinde yapabilirsiniz ya da muzu küçük parçalar halinde veya eriterekte malzemelerin arasına katabilirsiniz. Damak zevki size kalmış.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.