ARA By Google

Katmer

Katmer Unu geniş bir kaba eleyin, tuzunu koyup, karıştırın.


Malzemeler:

500 Gr Un
1 Tutam Tuz
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

Unu geniş bir kaba eleyin, tuzunu koyup, karıştırın. Ortasını açıp, yumurtayı kırın, süt ve 1/2 su bardağı yağı ekleyip, karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

2-3 dakika yoğurup, dört parçaya bölün.10 dakika dinlendirin. Hamur parçalarının her birini 25 santimetre çapında açın, üzerlerini yağlayın ve 5 santimetre genişlikte şeritlere kesip, üst üste koyun.

Son şeridi, yağlı yüzü içe gelecek şekilde yerleştirin. Hamurun uzun kenarlarını ortaya doğru katlayın, iki uzun kenarı ortada yanyana getirin, 2.5 santimetre eninde şerit haline gelmiş hamuru kendi etrafında döndürerek, ip atlatır şekilde.

Tezgaha hafif hafif vurarak, hamuru kopartmadan uzatın, kendi etrafında dolayın ve oklava ile yarım santimetre kalınlıkta inceltin. Kalan yağdan, teflon tavaya azar azar koyarak iki yüzünü de kızartın. Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.