ARA By Google

Silistre Bisküvi

Silistre Bisküvi Beyazları ile birlikte yumurtaları bir müddet çırptıktan sonra toz şekeri ve soğumuş margarini bir kap içinde iyice karıştırarak birbirine yedirin.


Malzemeler:

200 gr margarin
3 su bardağı elenmiş un
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:

Beyazları ile birlikte yumurtaları bir müddet çırptıktan sonra toz şekeri ve soğumuş margarini bir kap içinde iyice karıştırarak birbirine yedirin. Üzerine elenmiş unu, tarçını, kabartma tozunu, üzümü ve cevizi de katarak önce tahta kaşıkla sonra el ile hamur haline getirin. Çorba kaşığı dolusu hamurları gayrı muntazam şekilde yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. (Hamur fırınlanırken yayıldığı için bisküviler pek yakın olmamalı.) 180 dereceye ısıtılmış fırının orta katına sürüp pembeleşinceye kadar 20 dakika tutun.(Yukarıda verilen ölçüler iki tepsiliktir.)

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.