ARA By Google

Beğendili Gül Börek

Beğendili Gül Börek Patlıcanları iyice yıkayalım. Kuruladıktan sonra közleyelim. İçlerini çıkartıp limon suyunda bekletelim.


Malzemeler:

3 Adet Yufka
3 Adet Patlıcan
1 Adet Limon Suyu
100 Gr Kaşar Rendesi
2 Kaşık Margarin
2 Kaşık Un
2 Su Bardağı Süt
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber

Hazırlanışı:

Patlıcanları iyice yıkayalım. Kuruladıktan sonra közleyelim. İçlerini çıkartıp limon suyunda bekletelim. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarinle 2 çorba kaşığı unu kavuralım. Üzerine 2 su bardağı sütü sürekli karıştırarak ekleyelim.

Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp pişirelim. Limonlu suda beklettiğimiz közlenmiş patlıcan içlerini süzelim. Sonra tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniriyle birlikte sosa ekleyelim. Gerekirse robottan geçirelim. Yufkaları büyük üçgen şeklinde keselim.

Yufka parçasının geniş kenarına patlıcanlı karışımdan yayarak koyalım. Gevşek bir sigara böreği gibi saralım. Ucundan itibaren kıvırıp gül şekli verelim. Üzeri hafif yağlanmış fırın tepsisine gülleri dizelim.

Bir kabın içinde 1 su bardağı sütü yumurtayla birlikte karıştırıp iyice çırpalım. Gül böreğinin üzerine bolca sürelim. 190 dereceli fırında gül böreklerinin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.