ARA By Google

Pazılı Kolay Börek

Pazılı Kolay Börek Yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu derin bir kapta iyice çırpın.


Malzemeler:

2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yufka
İçine;
1 adet soğan
1 kg. pazı
1 çorba kaşığı margarin
200 gr. beyaz peynir
Kırmızı biber

Hazırlanışı:

Yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu derin bir kapta iyice çırpın. Hazırladığınız bu karışımdan bir miktar orta boy fırın tepsisinin her tarafına sürün. Yufkanın bir tanesini kenarları dışarıda kalacak biçimde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayın. Yarısından azını tepsiye yaydığınız yufkanın üzerine koyun. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün.

İçi için, margarini eritin, küçük doğranmış soğanla pazıları yağda çevirerek kavurun. Pazılar pişince tencereyi ocaktan alın. Peynir ve kırmızıbiberi ekleyip, karıştırın. Yufkanın üzerine pazılı harcı yayın. Kalan parçalanmış yufkaları da yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımı sürüp, kenarları sarkan yufkayı içe doğru kapayın. Kalan karışımı da üzerine sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derce fırında 40 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.