ARA By Google

Tavuklu Enginarlı Pide

Tavuklu Enginarlı Pide Karıştırma kabına unu alın.


Malzemeler:

5 su b.un
Yarım p.yaşmaya
1 tatlı k.tuz
Aldığı kadar ılık su
İç Harcı İçin;
300 gr.tavuk
3 enginar
6 mantar
3 biber
2 domates
1 su b.kaşar peynir rendesi
Taze kekik
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına unu alın. Ortasına yaş mayayı alın. Kenarlarına tuzu serpip, ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. 6-8 bezeye ayırarak uzun pide şeklinde açın. 10 dk. kadar mayalandırmak için bekletin. Diğer tarafta iç harcını hazırlayın. Bunun için karıştırma kabına tavuk etini minik doğrayarak alın. Daha sonra üzerine mantar, biber ve domatesi alarak karıştırın.

En son haşlanmış enginarı da küp doğrayarak içine ilave edin. Tuzunu, karabiberini ve taze kekiğini ekleyip biraz da sıvıyağ ekleyin. Karıştırarak iç harcı hazırlayın. Beklettiğiniz hamurların üzerine bu iç harçtan sıvayarak pide şeklinde kapatın. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpip esneterek yağlanmış fırın tepsisine alın. 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.