ARA By Google

Peynirli Tuzlu Çörekler

Peynirli Tuzlu Çörekler Fırını önceden 190 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Muffin kalıplarımızı yağlayıp hazırlayalım.


Malzemeler:

50gr tereyağı
175 gr un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker (mümkünse robottan geçirilmiş)
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
50 gr kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Fırını önceden 190 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Muffin kalıplarımızı yağlayıp hazırlayalım. Unu, kabartma tozunu, şekeri, tuzu ve kırmızıbiberi bir kaba eleyelim. Yağı bir tavada eritelim. Yumurta, süt, eritilmiş yağ ve kekiği iyice karıştırıp çırpalım. Sütlü karışımı kuru karışıma ilave edip iyice karıştırın.

Bu aşamada karışımın pürüzsüz olmasına izin vermeyin. Muffin kalıplarımızın içerisine 1 kaşık karışımdan ilave edin. Üzerine birkaç parça peyniri serpiştirin. Üzerilerine tekrar hamurumuzdan 1 kaşık koyalım. Böylece peynirler keklerin arasında kalmış olacak. Çörekleri önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25 dakika üzerileri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğutup kalıplarından çıkartalım.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.