ARA By Google

Mini Hamburgerler

Mini Hamburgerler Domates sosu için sarımsakları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları kavurun. Domates püresini ekleyip yoğunlaşıncaya kadar pişirin.


Malzemeler:

250 gr köftelik kıyma
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
1 küçük soğan
Birer tutam tuz
Karabiber
Köfte baharatı
3 dilim eritme peyniri
2 tatlı salatalık turşusu
4 susamlı hamburger ekmeği
Domates sosu için:
1 kahve fincanı domates püresi
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Domates sosu için sarımsakları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları kavurun. Domates püresini ekleyip yoğunlaşıncaya kadar pişirin. Toz kırmızıbiberle tatlandırıp ocaktan alın.

Köfte için soğanı soyup kıyın. Kıymayı bir kaba alın. Kıyılmış soğan, ufalanmış bayat ekmek içi, yumurta, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırın. Izgarada kızartın.

Hamburger ekmeklerinin her birinden ikişer küçük yuvarlak parçalar elde edin. Üzerlerine domates sosu sürün. Sırasıyla dilimlenmiş turşu, köfte ve peyniri yerleştirin. Diğer dilimlerle kapatıp kürdanla sabitleştirin. Servis yapın.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.