ARA By Google

Boşnak Böreği

Boşnak Böreği Geniş bir kap içerisine 1 kg unu eleyin.


Malzemeler:

1 kg böreklik un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar su ve tuz
İç Harcı İçin;
250 gr beyaz peynir yada çökelek peyniri
1 bağ maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 miktar susam veya çörek out

Hazırlanışı:

Unun ortasını açarak yarım çay bardağı sıvıyağ döküyoruz. Üzerine ılık su ve tuzunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında oluncaya dek ılık su ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurun üzerine nemli olan bir bez örtüp 15 dakika bekletiyoruz. Dinlenen hamurumuzu tezgahta rulo şeklinde yuvarlayıp 9 parçaya bölüyoruz. Her parçayının üzerine yağ döküp yemek tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra ellerinizin üst kısmı ile döndürerek açın. Bu şekilde yaparak olabildiğince büyük ve ince hamur açın. Çökelek peynirini bir kaseye koyup üzerine ince ince doğradığınız maydonozları ekleyin.

İçerisine tuz, karabiber ve pul biber ekleyip hepsini karıştıralım. Büyükçe açtığımız hamuru tekrar yağlayıp bir kenarına hazırladığımız harçtan koyalım. Rulo şeklinde saralım ve iki taraftan çekiştirerek biraz daha uzatalım. Yağlanmış fırın tepsisinin içerisine sarmal şekilde dolayarak yerleştirelim. Tüm bezelerimiz bitene kadar aynı işlemi yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp istediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz. En son olarak çörek otu serpiştirip 180 derecede ısıttığınız fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Pişen böreklerinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.