ARA By Google

Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide Geçtiğimiz günlerde pide yemek için restauranta girdim. Aslında öyle büyük bir restaurantta değil.


İçeride ev hanımları pideleri hazırlıyor ve hazırlanışını da görüyorsun yer sofralarında, fırında pişirilmesini de...

Hemen siparişimi verdim ve sonra pideleri hazırlayan kadınlarla sohbet etmeye başladım. İşin sırrının ne olduğunu, neden dışarıda burada yediğimizde tadın farklı geldiğini konuştuk. Konuşmalar arasında kadınlardan biri şöyle dedi; ‘kızım biz burada pideleri hazırlarken iş gibi düşünmüyoruz. Aşkla, içine hep yeni bir şeyler katıp deneyerek insanları nasıl daha çok kazanırız, aşkı nasıl daha çok büyütürüz diye düşünerek hazırlıyor’ diye anlatmaya başladı. Sohbet sonunda işin tüm sırrını öğrenemesemde kendi hazırladığım pidenin daha güzel olması için içine neler katabileceğimi öğrendim. Tarifi sizlerle de paylaşıyorum. Bakalım sizler de beğenecek misiniz?

Malzemeler:

Hamuru için;
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Alırı kadar su
İç Malzemesi;
200 gram kıyma
1 tane soğan
1 çay kaşığı salça
1 tane sivri biber
1 tane küçük domates
Biraz kırmızı kapya biberi
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı su
Biraz tuz
Biraz karabiber
Bir tutam maydanoz

Hazırlanışı:

Mayayı biraz suda eritip unun üstüne döküp tuzunu da koyup yoğuralım. İç harcı için bütün sebzeleri küçük küçük doğrayalım ve tüm malzemeyi karıştıralım. 10 dakika dinlenen hamuru 3 bezeye bölelim. Unlanmış tezgahta uzunlamasına yarım cm kalınlığında açalım. Harcı yayıp kenarlarını katlayalım. Tepsiye dizelim. Isıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Domates ve biberle süsleyip servis yapalım.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.