ARA By Google

Dört Kişilik Parmesanlı Zeytinli Tart

Dört Kişilik Parmesanlı Zeytinli Tart Unu, tuz, karabiber, biberiye ve rendelenmiş 30 gram parmesan peyniri ile karıştırın.


Hamuru için malzemeler:

200 gr doğal un
1/4 çay kaşığı Himalaya tuzu
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı toz biberiye
30 gr taze rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı irmik
Bezelye

Dolgu için malzemeler:
60 gr siyah zeytin (çekirdeksiz
1/2 demet taze kekik
3 yumurta
200 gr krema
100 gr taze rendelenmiş parmesan peyniri
Taze rendelenmiş fındık içi
Acı biber

Hazırlanışı:

İçine zeytinyağını ekleyip iki yemek kaşığı içme suyuyla hamuru yoğurun. Hamuru daha sonra düzleştirin ve yağlı kâğıda sararak buzdolabında yarım saat bekletin. Fırını 200 derecede ısıtın. Tepsiyi yağladıktan sonra üzerine irmik serpiştirin. Hamuru iki yağlı kâğıt arasında incelterek açın ve tepsinin kenarlarını da örtecek şekilde hamuru tepsiye giydirin. Hamur zemini bir çatalın ucu ile çeşitli yerlerinden delin ve oluşan deliklere bezelye doldurun. Yaklaşık on dakika kadar (önceden ısıtılmış) fırında pişirin.

Hamur pişerken zeytinleri halkalar halinde kesin. Taze kekik yapraklarını doğrayın. Yumurtaları krema ile çırparak içine tuz, karabiber, rendelenmiş fındık içi ve acı biberi ilave edin. Son olarak da parmesan peynirini ilave edin.

Fırını 180 dereceye düşürün. Zeytinlerin tamamını ve kekiğin yarısını hamurun üzerine serpin. Geriye kalan kekiği yumurta-peynir karışımına ilave edin ve bu karışımı zeytinlerin üzerine dökün. Tartınızı 15-20 dakika kadar fırının orta gözünde pişirin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.