ARA By Google

Sebzeli Kiş

Sebzeli Kiş Derin bir kabın içinde yağı parçalara ayırın.


Malzemeler:

Hamur için;
200 gr margarin
1 yumurta
3 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç için;
100 gr lor peynir
150 gr beyaz peynir
3 yumurta akı
2 yumurta
2 küçük kabak (ince halka dilimlenmiş)
2 havuç (ince halka dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı taze kekik
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
3 çorba kaşığı çam fıstığı
3 çorba kaşığı parmesan
1 kahve kaşığı köri tozu
1 adet közlenmiş biber
Karabiber

Hazırlanışı:

Üzerine un ve tuz ekleyin. Ayrı bir kasede yumurtayı krema ile birlikte çatalla çırpın ve unlu karışıma katarak, hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. (Unu, hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar ekleyebilirsiniz) Hamuru oklava ile açın ve yağlanmış tart kalıbına koyun. Kenarlarını parmaklarınızla iyice bastırın ve çatalla küçük delikler açın. 170 derece fırında 30 dakika pişirin. (Tarif 28 cm kalıp için geçerlidir) Sonra 3 yumurta akını kar beyazı olana kadar çırpın.

Ayrı bir kabın içerisinde lor ve beyaz peyniri de ezin. 2 yumurta, tuz, karabiber ve köriyi de ayrı bir kabın içerisinde karıştırarak, içine kekik, dereotu ve peynirleri ekleyin. Yumurtanın akını spatula ile yavaş yavaş karışıma yedirin. Son olarak kabak ve havuçları ilave ederek karışımı hamurun üstüne dökün. En üste ise parmezanı serpin, közlenmiş kırmızıbiberleri ve çam fıstıklarını koyun. 175 derecede 45 dakikada pişirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.