ARA By Google

Tuzlu Tart

Tuzlu Tart Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp soğanları yumuşayana kadar kavurun.


Malzemeler:

Tart Hamuru İçin;
1 yumurta
125 gr. margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi için;
1 paket dondurulmuş ıspanak (450 gr.)
2 büyük kuru soğan (küçük küpler halinde kesilmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı
200 gr. sert az yağlı beyaz peynir
Tuz, karabiber, kimyon
Üzeri İçin;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Ispanakları ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyip biraz karıştırdıktan sonra ateşi kapatın. Küp kesilmiş beyaz peynirleri ilave edip karıştırın, soğumaya bırakın. Hamuru hazırlamak için tereyağını küçük parçalara bölüp yoğurma kabına alın. Yoğurt ve yumurtayı ilave edin. 1 su bardağı unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra elinizle yağla diğer malzemeler özleşene kadar karıştırın. Kalan bir su bardağı unu da ilave ederek yumuşak, kolay şekil alan ve elinize yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamuru 10 dakika buzdolabında bekletin. Süt ve yumurtayı tel çırpıcı ile çırpın Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Hamuru buzdolabından çıkarıp 26 cmlik tart kalıbınızdan biraz daha geniş boyutta çok ince olmayacak şekilde açın. Tart kalıbını yağlayıp dibine yağlı kağıt serin. Hamuru tart kalıbına kenarları yüksek kalacak şekilde döşeyin ve çatalla üzerine birkaç delik açın.

Ispanaklı harcı hamurun üzerine yayıp üzerini düzeltin. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpip süt ve yumurta karışımını dökün. Dolmalık fıstıklarla üzerini süsleyip önceden ısıttığınız 18o dereceli fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 40 dk.) pişirin. Süreyi kontrol etmeyi unutmayın, her fırın farklı olabilir. Tart pişince fırından alıp kalıbında ılıtın. Servis tabağına alıp dilimleyerek ılık servis yapın. Bu tart hamurunu tüm tuzlu tartlarınızda kullanabilirsiniz. Çok kolay hazırlanan, pişince de çok lezzetli olan ve ağızda dağılan bir tart oluyor.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.