ARA By Google

Bakla Ezmesi

Bakla Ezmesi Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın.


Malzemeler:

100 g. kuru iç bakla (Geceden soğuk suda ıslatılmış)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Tuz ve karabiber

Sebzeler
1 küçük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
1 salatalık, ince çubuk halinde kesilmiş
2 kereviz sapı, ince çubuk halinde kesilmiş
2 havuç ince çubuk halinde kesilmiş
1 küçük yeşil biber, ince çubuk halinde kesilmiş
1 küçük kırmızı biber ince çubuk halinde kesilmiş
1 bağ kırmızı turp

Hazırlanışı :

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında gerekirse sıcak su ekleyin.

Baklaları süzüp, suyunu bir kenara ayırın. Baklaları 4 yemek kaşığı zeytinyağı, sirke, sarımsak, tuz, biber ve ayrılmış bakla suyundan 4 yemek kaşığı ile birlikte blender'a koyup, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Çok koyu olursa biraz daha pişme suyundan ekleyin.

Bakla ezmesine tuz ve biberi ilave edip karıştırdıktan sonra bir servis kasesine aktarın. Kaseyi bir servis tabağının ortasına yerleştirip, etrafına sebzeleri yerleştirin.

AŞÇIDAN ÖNERİLER:

Eğer baklaları, geceden ıslatmak için vaktiniz yoksa ıslatma zamanını sıcak su kullanarak kısaltabilirsiniz. Baklaları büyük bir tencereye koyup, üstüne soğuk su ekleyip kaynatın. Süzüp tekrarlayıp sonra ateşten alıp 2 saat sıcak suda bırakın. Daha çok zaman kazanmak için 425 g. konserve bakla kullanabilirsiniz. Bu takdirde ezme 30 dakikada hazırlanabilir.

DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Kurutulmuş baklalar düdüklü tencerede 20 dakikada pişirilebilir.

SERVİS ÖNERİLERİ: Tarifteki miktar 4 kişi için başlı başına bir salata ya da 8 kişi için bir başlangıç mezesi olarak düşünülmelidir.

DONDURMA. Ezme çok iyi donabilir. Derin dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Servisten 2 saat önce dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakın.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.