ARA By Google

Havuçlu Fava

Havuçlu Fava Kuru baklayı yıkayın, varsa kahverengi kabuklarını ayıklayın.


Malzemeler:

250 gram kuru bakla
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı çiçek yağı
2 kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kuru baklayı yıkayın, varsa kahverengi kabuklarını ayıklayın. Çukur bir kaba koyun, iki parmak aşacak kadar soğuk su ilave edin, 6-8 saat bekletin. Havucun dış kabuğunu kazıyın, rendeleyin. Soğanların kabuklarını soyun, çentin. Sarımsakların kabuklarını soyun, çentin. Tencereye çiçek yağını ve sarımsakları koyup bir dakika kavurun, soğanları ilave edin, 4 dakika daha yakmadan kavurun.

Suda beklettiğiniz baklayı, rendelenmiş havucu, şekeri, tuzu koyun, iki parmak aşacak kadar su ilave edin, baklalar yumuşayıncaya kadar, arada suyunu kontrol ederek, pişirin. Baklayı indirmeye yakın tahta kaşık veya el mikseri ile ezerek püre haline getirin. İçine kıyılmış dereotu ve zeytinyağını ekleyin, karıştırın ve donmak üzere bir servis tabağına boşaltın. Zeytinyağı ilavesi baklanın pişip ezilmesinden hemen sonra yapılınca zeytinyağının tüm aroması favaya siner.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.