ARA By Google

Izgara Sebze Salatası

Izgara Sebze Salatası Kabak ve patlıcanları temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesip 2-3 cm parçalar halinde doğrayalım.


Malzemeler:

1 Adet Patlıcan
2 Adet Kabak
2 Adet Yeşil Dolmalık Biber
2 Adet Sarı Dolmalık Biber
8 Adet Kuzu Ispanak
5 Dal Taze Soğan
5 Dal Sarımsak
150 Gr Keçi Peyniri
3 Kaşık Taze Nane
1 Kaşık Sirke
1 Tutam Tuz
1 Tutam Kırmızı Toz Biber
1 Dal Taze Nane

Hazırlanışı:

Kabak ve patlıcanları temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesip 2-3 cm parçalar halinde doğrayalım. Biberleri temizleyip uzunlamasına doğru dörde bölelim. Taze soğan ve sarımsakları verev doğrayalım.

Ardından ızgara telini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayıp fırın ızgarayı çalıştırıp ısıtalım. Hazırladığımız patlıcan, kabak, biber, domates, taze soğan ve sarımsakları tahta şişlere dizip fırında ya da mangalda közleyelim.

Sos için zeytinyağı, sirke, tuz ve kırmızı tozbiberi derin bir kaseye alıp karıştıralım. 5 dakika dinlendirelim. Keçi peynirini dilimleyip ızgarada hafif közleyin.

Közlenmiş sebzeleri servis tabağına alıp üzerine keçi peynirini serpiştirelim. Ve sosu gezdirip fesleğen yapraklarıyla süsleyelim. Ilık olarak servis yapalım.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.