ARA By Google

Domatesli Zeytinli Makarna

Domatesli Zeytinli Makarna Zeytinyağı kalın tabanlı bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsağı ilave edin, yaklaşık 5 dk. soğanlar pembeleşene kadar kavurun orta ateşte.


Malzemeler:

500 gr. Düdük makarna
500 gr. Domates, küp doğranmış
1 ½ tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı toz biber
1/3 bardak dilimlenmiş siyah zeytin
2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
2 bardak tavuk suyu
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı fesleğen
3 adet kıyılmış kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz – Karabiber

Hazırlanışı:

Zeytinyağı kalın tabanlı bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsağı ilave edin, yaklaşık 5 dk. soğanlar pembeleşene kadar kavurun orta ateşte. Domatesleri, kuru fesleğeni, kırmızıbiberi ekleyin ve tahta kaşığın arkasıyla domatesleri ezmeye çalışarak kaynatın.

Tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Ateşi kısın, tenceredeki su çekilinceye kadar pişirin. Kısık ateşte, Tuz ve karabiberi ekleyin sos hazır. Fırını 190 dereceye ısıtın.

Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın hafif diri kalacak şekilde Makarnayı süzün ve tencereye alın üzerine 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı, hazırladığınız sosu, zeytinleri kaşarı ekleyip hepsini harmanlayın. Borcama koyun üzerine yine bir miktar zeytin ve kaşar serpin fırına verin. Yaklaşık 30 dk. da hazır oluyor.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA / +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 BekarMutfagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Bekarmutfagi.com'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. bekarmutfagi sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.